Matematik

mat. opg.

18. april 2005 af Anemone (Slettet)
Hejsa.

Jeg har en funktion der hedder
f(x) = 27,51*log(x)+17,33. Jeg er smadder dårlig til de her logaritmefunktioner..
Hvordan bestemmer jeg f(52)?
Jeg kan komme frem til log(x)=34,67/27,51.. men kan ikke få et rigtig svar.. hvor det passer når man sætter det ind..

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hvis du bare skal bestemme f(52) sætter du 52 ind på x's plads og udregner

27,51*log(52)+17,33

Svar #2
18. april 2005 af Anemone (Slettet)

Nåe, nej det er ikke det.. Sorry har skrevet forkert.. Det er f(x) = 52..

Svar #3
18. april 2005 af Anemone (Slettet)

Nåe, nej det er ikke det.. Sorry har skrevet forkert.. Det er f(x) = 52..
Så det bliver 52=27,51*log(x)+ 17,33

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Løs ligningen efter de sædvanlige ligningsløsningsregler - således;

52 = 27.51*log(x)+ 17.33 <=>

52-17.33 = 27.51*log(x) <=>

log(x) = (52-17.33)/27.51

og alt efter, om log i dette tilfælde betegner titalslogaritmen eller den naturlige logaritme, får du

x = 10^[(52-17.33)/27.51]

henholdsvis

x = exp[(52-17.33)/27.51]

idet 10^x hhv. exp(x) er de omvendte (inverse) funktioner til log_10(x) hhv. log_e(x).

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2005 af Peter H (Slettet)

52 = 27,51*log(x)+ 17,33 <=> log(x) = (52 - 17,33)/27,51 <=> x = 10^((52 - 17,33)/27,51)) = 18,20

Svar #6
18. april 2005 af Anemone (Slettet)

Tusind tak..

Skriv et svar til: mat. opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.