Kemi

Kemi A Maj 2009

21. november 2010 af NejTilSvampe

 Det er angående eksamenssættet 15. Maj Opgave 1c) og 2a)

1c)  det er lidt svært for mig at forklare hvordan jeg har gjort uden at bruge billeder, men hvis nogen har facitter kan i så sammenligne med mine? 

Jeg har fået 

Ravsyre : 10%   ,   Amfolyt : 67,5%   ,   Ravsyre - baseform : 22,5%

i 2a) er jeg lidt forvirret over at man får så mange oplysninger.

Hvad jeg har gjort er at sige :

n = m/M  og  n = c*V => c = m/(M*V)  ,   V = m / ρ  hvor ρ er koncentrationen af resveratol i g/L 

det medfører at  c = ρ / M    og da M er konstant, så afhænger c kun af ρ. Og jo større ρ er jo større er c. Derfor siger jeg

c = (12,6 *10^-3 g/L ) /  (12*14 + 1*12 + 3*16) g/mol =  55,3 μM

Jeg tvivler en lille smule det resultat fordi 1: tallet er meeget lille. 2: jeg bruger næsten ingen af de oplysninger der bliver opgivet. Men tilgengæld kan jeg ikke selv se hvad der er i vejen med fremgangsmåden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2010 af badooo (Slettet)

1. Ja, det ser nu fint ud.. Jeg mener også det var de værdier jeg fik, da jeg sad og svedte over den i '09 :P

2. Generelt en underlig opgave, da man sidder tilbage med følelsen af, at de kunne have sparet størstedelen af oplysningerne. Jeg gjorde følgende ved eksamen:

12,6mg/L = 12,6*10^-3 g/L.

m = M*n <=> n = m/M = 12,6*10^-3 g/L / 228 g/mol = 55,26*10^-6 mol/L = 55,26 μM

Og sammenlignet med dit ser det ud til at vi begge har ramt rigtigt.


Svar #2
21. november 2010 af NejTilSvampe

 #1 - Jammen så vil jeg vælge at stole på min intuition :) Mange tak. Og ja mere præcist fik jeg også 55,26 mikromolær.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2011 af SIlwa (Slettet)

¨


Skriv et svar til: Kemi A Maj 2009

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.