Matematik

projektion af vertor

22. november 2010 af frederikengel (Slettet) - Niveau: A-niveau

vi sidder 3 man stor og kan ikke løse den her.

kuglens ligning er (x+0)^2+(y+0)^2+(z-5)^2-4=0

planens ligning er 12x+3y-4z+6=0

bestem koordinatsættet til projektionen af kuglens centrum på planen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af mette48 (Slettet)

(x+0)^2+(y+0)^2+(z-5)^2-4=0

12x+3y-4z+6=0

kuglens centrum er (0,0,5) og radius 2

planen har normalvektor (12,3,-4)


 


Svar #2
22. november 2010 af frederikengel (Slettet)

jepper. jeg mangler så en vector


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2010 af mette48 (Slettet)

Linie fra centrum vinkelret på planen:

(0,0,5)+t(12,3,-4) indsættes i ligningen for planen og t findes

12*12t+3*3t-4(5-4t)+6=0
144t+9t-20-16t+6=0
137t=14
t=14/137
punktet er (12*14/137, 3*14/137, 5-4*14/137)=(1,2;0,3;4,6)
 


Svar #4
22. november 2010 af frederikengel (Slettet)

facit er (168/169) (42/169) (-56/169) efter bogen


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

Ligningen for t bliver

169t -14=0

Der er en fortegnsfejl, -4*(-4t) = 16


Svar #6
22. november 2010 af frederikengel (Slettet)

den er løst 1000 1000 tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2010 af mette48 (Slettet)

#5 du har fuldstændig ret, til gengæld tabte du et t i dit sidste indlæg :)


Skriv et svar til: projektion af vertor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.