Matematik

Trigonometri. Hjælp!

22. november 2010 af amandana (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan forklare mig hvordan jeg kan løse denne opgave:

På figuren ses en flagstang. Idet der i B er placeret en stok, og målene fremgår af figuren, skal flagstagens højde bestemmes.

                                                                    |

                                                                    |

______|__________________________|__

9m       B                           27m

De tre streger er flagstangen, og ved den anden streg står der 2 m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Se på de ensvinklede, retvinklede trekanter. Kateten ved B forholder sig til den ukendte flagstangs højde, som 9m forholder sig til (9m+27m) .


Svar #2
22. november 2010 af amandana (Slettet)

Skal jeg så sige:

36/9 = H/2

H = 36/9*2

= 8


Skriv et svar til: Trigonometri. Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.