Matematik

CAS Nspire problemos

22. november 2010 af Rehko (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg er lige hoppet over fra min gamle lommeregner til dette vidunder;)

Men jeg kan ikke finde ud af hvordan det fungere.

Kan de fleste simple ting, men kan ikke finde en ukendt værdig, som fx denne:

6000^3 = 0,52 * x^3

Hvordan skriver man den ind på lommeregneren?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Prøv:

solve(6000^3=0,52*x^3,x)

enter

Kommaet er det store komma


Svar #2
22. november 2010 af Rehko (Slettet)

 solve(6000=0.52*x^3,x) hvilket gav = 22,5969

Fik selv:


6000 = 0,52 * x^3
tager roden 3 på begge sider
18,17 = 0,52x
34,94 = x
dividere med 0,52 på begge sider

Whats wrong??:S


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

Uddrag den tredie rod på begge sider

6000 = 3√0,52 * X

X = 6000 / 3√0,52


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 2 :

Du glemte, at du havde sagt 6000 I TREDIE, da du stillede os opgaven i # 0 ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2010 af Krabasken (Slettet)

(FORTSAT)

- men du tastede bare 6000 (uden "^3") ind

That's why - !


Skriv et svar til: CAS Nspire problemos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.