Matematik
Middelværdi
19. april 2005 af
Der Ackermann (Slettet)
En stokastisk variabel Z er normalfordelt med samme spredning som X (spredningen er 10,5), desuden gælder at P(Z
Jeg ska nu bestemme middelværdien for Z, men hvordan gør jeg det??
--------------------------------------------------------------------------------
Jeg ska nu bestemme middelværdien for Z, men hvordan gør jeg det??
--------------------------------------------------------------------------------
Svar #1
19. april 2005 af Epsilon (Slettet)
Vi har Z ~ N(µ,s^2); Z er normalfordelt med middelværdi µ og spredning s. Som bekendt gælder det, at
Z ~ N(µ,s^2) <=> (Z-µ)/s ~ N(0,1)
Ergo, hvis Z er normalfordelt, da er (Z-µ)/s standard normalfordelt; N(0,1)-fordelt. Det betyder specielt, at fordelingsfunktionen
F(z) = P(Z =
hvor Phi er fordelingsfunktionen for N(0,1)-fordelingen.
Du får vel sandsynligheden P(Z =
//Singularity
Z ~ N(µ,s^2) <=> (Z-µ)/s ~ N(0,1)
Ergo, hvis Z er normalfordelt, da er (Z-µ)/s standard normalfordelt; N(0,1)-fordelt. Det betyder specielt, at fordelingsfunktionen
F(z) = P(Z =
hvor Phi er fordelingsfunktionen for N(0,1)-fordelingen.
Du får vel sandsynligheden P(Z =
//Singularity
Skriv et svar til: Middelværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
