Matematik

Sammenhæng og fordeling

22. november 2010 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen:
ax2 + 2x + c= 0, a ≠ 0
Har netop én løsning.

Er dette rigtigt?
2x +- √(4 + a/2ax2)= 2ax2
Eller hvad?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

En andengradsligning har netop én løsning, når determinanten D = b2 -4ac = 0


Svar #2
22. november 2010 af came (Slettet)

Har denne ligning så én løsning? Og er den rigtig regnet ud?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

Din ligning har én løsning, hvis b2 -4ac = 0

hvis b2 -4ac  > 0 har den to løsninger

hvis b2 -4ac  er mindre end   0 har den ingen reelle løsninger.


Svar #4
22. november 2010 af came (Slettet)

Jeg kender godt reglerne, men jeg har svært ved, at bruge dem i dette stykke. Der er mange tal og få bogstaver, det er forvirrende. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal løse stykket ud fra reglerne. Gør du?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

Jeg har overset, at b = 2 i den givne ligning. Sorry !

Så om igen : D = 22 -4ac = 0

Heraf ac = 1 eller a =1/c


Svar #6
22. november 2010 af came (Slettet)

Tak.

Men hvor er dine mellemregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

D = 22 -4ac = 0

4 - 4ac = 0     divider med 4 på begge sider

1 - ac = 0       adder   ac på begge sider
 

1 = ac     divider med a på begge sider  a ≠ 0

1 /a = c

eller da vi også har a ≠ 0

1 / c = a
 


Svar #8
22. november 2010 af came (Slettet)

Tak, er a= ax2? og c= c? I stykket?

Eller er du bare kommet med endnu et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

a =a og c = c

svar #7 er ikke et eksempel, men løsningen på din opgave.


Svar #10
22. november 2010 af came (Slettet)

Mange tak, men hvorfor siger du så jeg skal dividere med 4 på begge sidder og derefter med a på begge sidder, så mangler der jo både mellemregninger og der rigtige facit!


Svar #11
22. november 2010 af came (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. november 2010 af pensionist (Slettet)

Are you pulling my leg ?

Løsningen til den givne ligning ser således ud

x = (- 2 ± (√ 22 - 4ac)) / 2a = ( -2 ± √D) / 2a

Hvis der kun skal være én løsnig må udtrykket under kvadratrodstegnet være 0

Derfor 22 - 4ac = 0

Der er én og  én  kun løsnig x =- 2 , hvis a = 1 /c


Svar #13
23. november 2010 af came (Slettet)

Tusind tak for hjælpen : - )

Sådan som jeg har forstået, så er stykket løst nu:

x = (- 2 ± (√ 22 - 4ac)) / 2a = ( -2 ± √D) / 2a

Derfor 22 - 4ac = 0

4 - 4ac/4 = 0/4    så dividerer jeg med 4 på begge sider

1 +ac = 0+ac   så adderer jeg med ac på begge sider
 

1/a = c/a       så dividerer jeg med a på begge sider a ≠ 0
 

1/c= a


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

Det hjalp nok at få sovet :-)


Svar #15
23. november 2010 af came (Slettet)

Ja, men er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

Det er rigtigt - indtil 4 - 4ac/4 = 0/4

Det skulle gerne blive   1 - ac = 0  , når du adderer ac på begge sider får du  1 = ac , der er det samme som 1 / a = c

eller skrevet på en anden måde a = 1 / c .


Svar #17
23. november 2010 af came (Slettet)

x = (- 2 ± (√ 22 - 4ac)) / 2a = ( -2 ± √D) / 2a

Derfor 22 - 4ac = 0

4 - 4ac = 0

1 +ac = 0+ac så adderer jeg med ac på begge sider
 

1/a = c/a så dividerer jeg med a på begge sider a ≠ 0
 

1/c= a
 

Er det rigitgt nu?


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

4 - 4ac = 0 er rigtigt

"1 +ac = 0+ac så adderer jeg med ac på begge sider" den forstår jeg ikke !
det skulle være 1 - ac = 0 , hvordan kan du få +

når du har 1 - ac = 0 kan du addere ac på begge sider og skulle gerne få 1 = ac


Svar #19
23. november 2010 af came (Slettet)

Jeg har fulgt dine instrukser:

x = (- 2 ± (√ 22 - 4ac)) / 2a = ( -2 ± √D) / 2a

Derfor 22 - 4ac = 0

4 - 4ac = 0

1 -ac = 0

1-ac + ac= 0 + ac                så adderer jeg med ac på begge sider
 

1/a = c/a så dividerer jeg med a på begge sider a ≠ 0
 

1= ac
 

Er det rigitgt nu?
 


Brugbart svar (0)

Svar #20
23. november 2010 af pensionist (Slettet)

Ja, nu er det rigtigt.

Du har et par trykfejl :  22 skulle være 22, men det er du sikkert selv klar over


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.