Matematik

Udregne c

23. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 For hvilke værdier af tallet c bliver følgende vektorer parallelle?

vektor a= (c,4) , vektor b=(7,c+3)

Hvordan solves denne på lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2010 af mathon

    når vektorernes determinant er lig med 0

           Define d = [c,4;7,c+3]

           solve(det(d)=0,c)


Svar #2
23. november 2010 af jossiee (Slettet)

 den skriver Error: data type?????


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2010 af mathon

har du bemærket tegnet " ;"   ?


Svar #4
23. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Ja, men kan det passe de bliver c = -2 * √21/3 or c = 2 * √21/3


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

... Eller når âb = 0 , dvs

(4 , -c)•(7 , c+3) = 0, dvs

28 - c·(c+3) = 0 .

Løs den fremkomne 2.-gradsligning i c .


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2010 af mathon

#1

    når vektorernes determinant er lig med 0

           Define d = [c,4;7,c+3]

           solve(det(d)=0,c)

            c = -7  v  c = 4


Svar #7
23. november 2010 af jossiee (Slettet)

Det var en tastefejl. Mange tak for hjælpen :)


Svar #8
23. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Men hvis denne skal tegnes, hvordan starter jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2010 af mathon

tegning
                 to løsninger

                                        a = [-7,4]             b = [7,-4]

                                        a = [4,4]              b = [7,7]    


Skriv et svar til: Udregne c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.