Matematik

Trekant

23. november 2010 af Svensi (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, har brug for hjælp til denne her opgave

En trekant har sidelængderne 1, x og y. Det oplyses at trekantens omkreds er 10 og at x > y. Bestem x, når det oplyses at trekanten er retvinklet.


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2010 af klimasven (Slettet)

 Pythagoras:

1^2 +y^2=x^2

Du ved at 1+x+y=10 dvs x+y=9 og y=9-x. Indsæt dette:

1^2+(9-x)^2=x^2

Dette reduceres til 1+81-18x+x^2=x^2 som igen kan reduceres til 18x=82 og dermed er x=41/9 eller ca 4,56. y er dermed 9-41/9=40/9 hvilket er ca 4,44


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.