Matematik

Differentialregning!!!!!!!!!!!!!!!!

24. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvorledes differentieres denne funktion: f(t) = 20 + 150 ln( 8t + 1) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Har du en oversigt over regneregler for differentialregning?


Svar #2
24. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Ja, og det er jo egentlig bare ln, som jeg kan differentiere, men hvad med det, som er stående inde i den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2010 af pensionist (Slettet)

Man differentierer en sammensat funktion ved at differentiere den ydre funktion (her ln(8t+1)) og gange med differentialkvotienten af den indre funktion (her (8t +1))


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2010 af klimasven (Slettet)

 De 20 som står alene forsvinder. ln(x) differentieres til 1/x. Indmaden differentieres og ganges på og de 150 skal stadigvæk være ganget på.

Dvs f'(t)=150*(1/(8t+1))*8=1200/(8t+1)


Skriv et svar til: Differentialregning!!!!!!!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.