Matematik

Nulpunkter

24. november 2010 af Monikaogpernille (Slettet) - Niveau: B-niveau

 f(x)=(x-3)*(x^2+6*x+10)

Gør rede for at funktionen f kun har ét nulpunkt.

Jeg vil mene, at man skal bruge diskriminant ligningen eller sætte funktionen =0. Jeg ved ikke hvilken af dem? Og hvis man skal bruge diskriminanten, hvad er så a, b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af klimasven (Slettet)

 Brug nulreglen. Dvs enten skal den første parentes være nul eller den anden parentes være lig nul.

Hvis den første parentes skal være lig nul skal x være lig 3.

Hvis den anden parentes skal være lig nul skal x^2+6*x+10 være lig nul. Du udregner diskriminaten til 6^2-4*1*10=-4 og idet diskriminaten er mindre en nul har vi ingen løsninger her.

I x^2+6*x+10=0 er a=1 b=6 og c=10 d=b^2-4ac


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2010 af mathon

    
         for     x2 + 6x +10
         er
                        d = 62 - 4·1·10 <0      hvorfor x2 + 6x +10 ikke har nulpunkter

nulpunktet
i
                                            positiv for alle x
                      f(x) = (x-3) · (x2 + 6x +10)

kan således kun være ?
 


Svar #3
24. november 2010 af Monikaogpernille (Slettet)

 Det giver ikke nogen mening. Den skal gå op. Jeg har lavet en graf i Ti-Nspire, som viser, at den har ét nulpunkt i 3.. Er det så den første parantes som gælder, eller hvad? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2010 af mathon

                                            positiv for alle x
                      f(x) = (x-3) · (x2 + 6x +10) = 0


kan således kun være

                                           x = 3

 
 


Skriv et svar til: Nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.