Religion

Kvinder srilling i Islam?

24. november 2010 af henrik2010 (Slettet)

Hej. Kan nogen hjælp mig med : Hvordan er kvinder stilling I islam?

Håber hører fra nogen:)

Henrik


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. november 2010 af Koycu14 (Slettet)

Det er at der er rigtig stort forskel imellem mænd og kvinder, de skelner meget imellem kønsdele. Kvinder er meget indelukket i forhold til mænd, og de må ikke gøre alt det de vil. De har ingen frihed, de skal passe huset  og børnene. De fordeler ikke opgaver imellem hinanden. Manden er den der har magten i huset og kvinden er den der ikke har ret til at sige  noget.

- Kvinder er meget vigtige i islams stilling fordi, der har siden åbenbaringen af Koranen ikke været nogen tvivl blandt muslimer om, at mand og kvinde er lige, men dog ikke ens. Ligeværdige, lige over for Allah, men forskellige i fysiologi og med forskellige forpligtelser. Det er f.eks. mandens forpligtelse at forsørge sin kone og sine børn, og hvis hans fader er død skal han også forsørge sin moder og sine ugifte søstre. Enhver kvinde har således altid en værge. Det er kvindens ret at deltage i forsørgelsen af familien, men ikke en forpligtelse. Denne forpligtelse, som påhviler manden, giver manden en arveandel, som er dobbelt så stor som kvindens arveandel. (:


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. november 2010 af Koycu14 (Slettet)

Der kan være forskellige argumentationer for det. (:


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. december 2010 af Arkimedesanton

 Præcis. Koycu14, overdriver i dette tilfælde. 
Kvinden får sin betydning gennem manden, når hun bliver gift. 

Derefter siger citatet sig selv: "Paradiset udner moderens fødder"? 


Brugbart svar (2)

Svar #4
04. december 2010 af Konjunktiv (Slettet)

Der er svært at sige "i islam" da islam er et meget vidt begreb, og der findes forskellige måder at udøve det på.

Men hvis du mener den såkaldte ekstremistiske side af islam så ja, mange kvinder er undertrykte da de ekstremistiske mænd ofte fortolker islam på deres egen og en hel anden måde end som majoriteten fortolker det på.

Men hvis du ser på de mere integrerede muslimer, er kvinder lige så undertrykte som andre.

Det kommer også MEGET an på hvilket land den muslimske familie bor i.

Hvis du kunne specificere dit spørgsmål lidt mere, kan du få et mere konkret svar.


Svar #5
05. december 2010 af henrik2010 (Slettet)

Ja, tak  for det.

Men jeg vil vide om: hvorfor muslim kvinder er undertrykke? Er det noget, der stod i koranen, eller det er noget folk fine på? jeg vil skrive en store opgave om det, men mangler lidt materiale. Det vil være dejligt, hvis du kunne hjælp mig med der:)


Brugbart svar (2)

Svar #6
05. december 2010 af Konjunktiv (Slettet)

Nej det er bestemt ikke noget der står i koranen - der står det præcis modsatte - nemlig at mænd og kvinder er lige. Og at kvinde ikke skulle udføre hårdt arbejde, da hun skulle passe på sin fertilitet.


Brugbart svar (2)

Svar #7
07. februar 2011 af Mo92 (Slettet)

At muslimske kvinder i nogle perioder er undertrykte skyldes forholde i samfundet og ikke religion. For at tage et eksempel så er det en stor misforståelse at Taliban i sin tid af ren mandchauvinisme forbød piger i at gå i skole. I virkeligheden skyldtes det at man som følge af landets begrænsede rescouser måtte prioritere manden frem for kvinden idet manden i Islam er forpligtet til forsørge familien mens det omvendte ikke gør sig gældene. Islam er dog meget udbredt og der er derfor sikkert nogle få grupper (relativt) som retfærdiggøre undertrykkelse med overfladiske belæg. 

Muslimer er af den overbevisning af kvinden og manden af natur er skabt forskellige. En muslmisk kvinde har derfor mange pligter som manden ikke har mens manden ligeledes har mange pligter som kvinden ikke har. Det egentlig meget simpelt.


Skriv et svar til: Kvinder srilling i Islam?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.