Matematik

X-værdier??? hjææælp!

24. november 2010 af snoevs (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle sammen!!

Jeg er igang med en blækregning, der er dog en opgave jeg ikke forstår.. Den er sådan her:

Anders, Bente og Christian skal dele 1520 kr., så Anders får 150 kr. mere end Bente og Christian får 40 kr mindre end Anders. Hvor mange penge får de hver?

Jeg tænker det er noget med x værdier og sådan, men aner ikke hvordan jeg skal regne det ud... Kan det her se rigtigt ud:

Anders: x + 150 kr

Bente: x

Christian: x+ 110 kr.  - eller ser det mærkeligt ud?? (:

Håber virkelig i kan hjælpe mig!! På forhånd tusind tak!!! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2010 af PeterValberg

 Bente:   x   (kr.)

Anders:   x + 150

Christian: (x + 150) - 40 = x +110

som du så rigtigt skriver :-)

dermed skal:

x + x + 150 + x + 110 = 1520

bestem derved Bentes andel x  bagefter kan du let bestemme de andres andele 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. november 2010 af snoevs (Slettet)

øj, tak for det hurtige svar!

men jeg fatter ikke hvad x'et er? og hvorn jeg skal komme dertil? :D


Svar #3
24. november 2010 af snoevs (Slettet)

undskyld, jeg har fattet det! 1000 tak for hjælpen!! :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. november 2010 af PeterValberg

 x'et er Bentes andel (som vi ikke kender endnu, derfor kalder vi den x)

x + (x + 150) + (x + 110) = 1520

tilsammen skal de andele give 1520

x + x + 150 + x + 110 = 1520
3x +260 = 1520
3x = 1260
x = 420

Bentes andel (x) er nu beregnet, hun får 420 kr.

Anders får 150 kr. mere end Bente, han får altså 570 kr.

Christian får 40 kr. mindre end Anders, han får altså 530 kr. 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
24. november 2010 af snoevs (Slettet)

yes - dejligt du kunne hjælpe mig! :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2010 af PeterValberg

 det var så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: X-værdier??? hjææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.