Matematik

Hjælp til matematik opgave (trekanter)

25. november 2010 af regitze1992 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har fået en matematik opgave som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal lave.
Jeg får oplyst:

I en trekant ABC gælder at |BC| = 2 |AB| og |AC| = 5/2 |AB|.

a) Bestem cos(C)

b) Bestem arealet af trekant ABC udtryk ved c = |AB|

Det ville virkelig hjælpe bare at få en forståelse for hvordan jeg skal lave den


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2010 af ernst88 (Slettet)

det kan ikke passe at

AB=5/2*AB


Svar #2
25. november 2010 af regitze1992 (Slettet)

ved det ikke der står |AC| = 5/2 |AB|


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2010 af ernst88 (Slettet)

fatter det nu min fejl


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2010 af ernst88 (Slettet)

jeg får cos(v)=0,925


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2010 af ernst88 (Slettet)

jeg får det på den måde at jeg ved

cos(c)=(a^2+b^2-c^2)/2*ab

så jeg indsætter værdiger for a b

og så får du resultatet


Svar #6
25. november 2010 af regitze1992 (Slettet)

hvad er a og b af atl det der er der oppe


Svar #7
25. november 2010 af regitze1992 (Slettet)

og hvad med c


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2010 af ernst88 (Slettet)

BC=a

AC=b

AB=c

det vil så sige at

BC=a=2*c

AC=b=5/2*c

det ind sætter du så i cos(c)=(a^2+b^2-c^2)/(2*ab)

cos(c)=((2*c)^2+(5/2*c)^2-c^2)/2*(2c*5/2*c) det kan du så forkorte til

cos(v)=(9.25c^2)/(10c^2)

som du forkårter med c^2

ved godt at det er meget foriveren skrevent men prøv selv.

er ikke 100% sikker på det er korekt men så dna vil jeg gør


Svar #9
25. november 2010 af regitze1992 (Slettet)

Mange tak forstår det bedre nu


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave (trekanter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.