Matematik

mat aflv.

25. november 2010 af Redwanfarah (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

har problemer med denne, kan i regne den med udregninger, så jeg forstår den.

1.

Reducere udtrykket

(2 x + 3)ianden + 6(1 - 2 x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2010 af Walras

(2x+3)^2+6(1-2x)

=

4x^2+9+12x+6-12x, idet vi benytter, at (a+b)^2=a^2+b^2+2ab (lær den udenad, nu!)

=

4x^2+15

som ikke kan forkortes yderligere.

Du bør i øvrigt benytte C for C- og folkeskoleniveau, idet dette intet har med videregående niveau at gøre.


Skriv et svar til: mat aflv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.