Fysik

hjælp ?

25. november 2010 af MikkelN (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En bold med massen 100 g tabes fra et rundetårn 35,0 m over jorden. Vi regner med, at bolden udfører et frit fald med begyndelseshastigheden 0.

Vælg et passende nulpunkt for den potentielle energi.

Angiv både den kinetiske energi og den potentielle energi ved bevægelsens start. Angiv Ekin + Epot ved start.

Beregn boldens fart efter frit fald på 12 m .

Beregn dels dens kinetiske energi efter de 12 n fald og dels dens potentielle energi.

Beregn Ekin +Epot efter de 12 m fald


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2010 af Quantum (Slettet)

 Det burde stå i din bog!


Svar #2
25. november 2010 af MikkelN (Slettet)

 det gør det desværre ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2010 af hippo746 (Slettet)

Ekin=½*m*v^2 er nul ved start da du får oplyst v=0

Epot=mgh her sætter du m=0,100 kg og h=35 m

Efter 12 m får du når potentiel energi omdannes til kinetisk energi

Ekin(12)=Epot(12)

½*m*v^2 = m*g*h vupti v=(2*g*h)^0,5 hvor h=12 m

herefter er resten rent formelfræs.


Svar #4
25. november 2010 af MikkelN (Slettet)

 tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2010 af Quantum (Slettet)

 #4 Du kan jo ingenting selv.


Svar #6
26. november 2010 af MikkelN (Slettet)

 Du kunne åbenbart ikke finde ud af det, så kom igen!


Skriv et svar til: hjælp ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.