Matematik

hjælp til et LILLE spørgsmål.

26. november 2010 af wåpwåp (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysintensiteten. Lysintensiteten f(x) er bestemt ved:
f(x)= 200 · ax
hvor x er dybden målt i meter.
For en bestemt sø gælder, at lysintentsiteten er 32 i 5,0 meters dybde.

JEG HAR REGNET A OG B!!

det er C jeg har brug for hjælp i :-)

a. Beregn halveringskonstanten for f og forklar, hvad dette tal fortæller om lysintensiteten i søen.
b. beregn den dybde, der svarer til en lysintensitet på 2,1.
c. Med hvor mange procent aftager lysintensiteten i søen, når dybden vokser med 3,0 meter ? ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2010 af aaaa202 (Slettet)

 Du mener vel:
f(x) = 200 *a^x
Du har selvfølgelig fundet en forskrift for lysintensiteten som funktion af dybden. Læg nu 3m til en vilkårlig dybde x0 som vist nedenfor:
f(x0+3) = 200 * a^(x0+3) = 200*a^x0 * a^3 (her har jeg brugt potensregnereglen b^k * b^c = b^(c+k)
Da 200 * a^x0 blot er f(x0) fremskrives en vilkårlig lys intensitet i dybden x0 med a^3, når dybden vokser med 3 meter.


Svar #2
26. november 2010 af wåpwåp (Slettet)

 så det bliver

f(x) = 200*a^0*a^3

eller skal det blive

f(3) = 200*a^3*a^3??


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2010 af aaaa202 (Slettet)

Det den fremskrives med er faktoren:
a^3
Som du kan regne ud og udfra den bestemme den procentvise tilvækst. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2010 af pensionist (Slettet)

f(x) = 200*ax  indsæt f(5) = 200*ax og løs mht. a

a5 = 32/200   ⇒   5*lna = ln(32/200)   ⇒  a = 0,6931

f(x) = 200* 0,6931x


Skriv et svar til: hjælp til et LILLE spørgsmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.