Matematik

Vektorer

26. november 2010 af Pigemus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Opgaven lyder:

Bestem koordinatsættet til en enhedsvektor med samme retning som vektor b:

vektor b = (-3,4)

Hvordan gøres dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2010 af mathon

                            ...har du beregnet længden af vektor a ?


Svar #2
26. november 2010 af Pigemus (Slettet)

øhm nej.

Jeg har kun vektor a = (3,4) og vektor b = (-3,4)

Skal jeg regne længden af vektor a ud?


Svar #3
26. november 2010 af Pigemus (Slettet)

altså længden af vektor a giver 5?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2010 af mathon

           længden af vektor b giver 5

           b = 5·e   hvoraf

           e = (1/5)·b = (1/5)·[-3,4] = [-(3/5),(4/5)]

           e er ensrettet med b


Svar #5
26. november 2010 af Pigemus (Slettet)

hvad er e så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2010 af PeterValberg

 enhedsvektoren :-)  

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.