Fysik

Balmerserien

26. november 2010 af Pjulder (Slettet)

Hej alle, jeg sidder nu med en fysikaflevering, og jeg skal give en lille forklaring på balmerserien, hvad er det, hvad kan vi brige den til, og hvorfor bruger vi den? ting som disse.. jeg har søgt i over en time på nettet, og jeg kan ikke finde noget der hjælper mig videre :S

på forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Har du prøvet at søge i feltet øverst på denne side - ?


Svar #2
26. november 2010 af Pjulder (Slettet)

Ja, og jeg får ikke konkrete svar, det meste af det er slet ikke det jeg leder efter :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Hva' med den, der kan downloades lige tilhøjre på siden? ;-)


Svar #4
27. november 2010 af Pjulder (Slettet)

narh.. det er bare en tegning, det forklarer da ikke meget? :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2010 af Krabasken (Slettet)

Ærgerligt - jeg sidder i mat.-afd., så jeg kan ikke hjælpe mere.

Håber, det lykkes ;-)


Svar #6
27. november 2010 af Pjulder (Slettet)

hehe, tak, det er oss en god afd ;) jo tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2010 af mathon

Balmerserien
                                    Hydrogenatomet havde kun én elektron, hvorfor de energimæssige grundforhold
                                    nemmest lod sig studere:

                                                1/λ = Ryd·(1/22 - 1/n2)

                                                En→2 = h·c·Ryd·(1/22 - 1/n2)  = (13,6 eV)·(1/4 - 1/n2)     n>2 og n∈N

hvor 4 spektrallinjer kan observeres med det blotte øje


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2010 af mathon

                                                              En→2 = (3,4 eV)·((n2 - 4)/n2)

                                                                      E3→2 = (3,4 eV)·((32 - 4)/32)  = 1,89 eV
                                                                      E4→2 = (3,4 eV)·((42 - 4)/42)  = 2,55 eV
                                                                      E5→2 = (3,4 eV)·((52 - 4)/52)  = 2,86 eV
                                                                      E6→2 = (3,4 eV)·((62 - 4)/62) =  3,02 eV
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. november 2010 af mathon

                                                              λ = (3,6451·10-7 m)·(n2/(n2-4))

                                                                      λ = (3,6451·10-7 m)·(32/(32-4))  =  656,11 nm
                                                                      λ = (3,6451·10-7 m)·(42/(42-4))  =  486,01 nm
                                                                      λ = (3,6451·10-7 m)·(52/(52-4))  =  433,94 nm
                                                                      λ = (3,6451·10-7 m)·(62/(62-4))  =  410,07 nm


Svar #10
27. november 2010 af Pjulder (Slettet)

jeg forstår ikke det der? :S


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. november 2010 af mathon

    3,6451·10-7 m = 4/Ryd


Skriv et svar til: Balmerserien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.