Matematik

hjælp til blækregning

27. november 2010 af melo1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

engang i november var natten 5½ time længer end dagen. Hvor lang var natten så ?  hvordan gør jeg ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2010 af mette48 (Slettet)

nattens længde sættes til x timer, så er dagens længde x + 5½ time

nat + dag = 24 timer

x + (x+5½) = 24


Svar #2
27. november 2010 af melo1 (Slettet)

hvor lang er natten så ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2010 af Mellemdrømmeoghåb (Slettet)

Jeg tror Mette mener at x er natten.

Og så må dagen være x - 5½ da den er 5 ½ time kortere..

Så bliver ligningen 24 = ( x - 5 ½ ) + x

Du skal så isolere x.

Har du lært at læse ligninger?

Regner du det som Mette har skrevet finder du dagens længde.

Skriv hvis du stadig har problemer.. :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. november 2010 af stubi (Slettet)

 natten =14,75 dagen = 9.25

:)


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. november 2010 af stubi (Slettet)

 24 = (x - 5.5) + x

29.5 =x+x

29.5 = 2x

29.5/2 = 2x/2 

14.75 = x


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. november 2010 af Mellemdrømmeoghåb (Slettet)

* løse :b


Svar #7
28. november 2010 af melo1 (Slettet)

taak mennesker : D


Skriv et svar til: hjælp til blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.