Spansk

De eller del ?

27. november 2010 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hvornår bruger vi de og hvornår bruger vi del ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2010 af jbmm (Slettet)

'de' er en præposition/forholdsord til dannese af genitiv/ejefald: af/fra
'del' er en sammentrækning af  'de' + 'el' (best. artikel.)
Ex:
sombrero de paja = stråhat (=hat af strå)
el sombrero del hombre = mandens hat (=hatten af manden)
el sombrero de paja del hombre = mandens stråhat ((=hatten af strå) af manden (af den mand))


Skriv et svar til: De eller del ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.