Fysik

Fysik: tryk ??

27. november 2010 af DethosSussi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Folkenz

jeg er igang med nogle opgaver i vores fysik bog men fatter ikke særlig meget af det.

Opgaven lyder:

En ballon vejer 300 kg og er påvirket af en opdriftskraft på 3200 N.

a) hvor stor er tyngdekraften på ballonen ?

b) hvor stor er den samlede kraft på ballonen ?

c) Stiger ballonen eller synker den ?

jeg kan slet ikke finde ud af den, og ved heller ikke hvordan jeg vil kunne regne b) og c) ud HVIS jeg kendte resultatet på a)

tak på forhånd gutter og gutinder. :*

// Sussi


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2010 af mathon

    b)

                   Fres = Fop - m·g


Svar #2
27. november 2010 af DethosSussi (Slettet)

Tak, men hvad kommer det til at hedde når jeg sætter tal ind ?

F res = ?
F op = ?
m = masse = 300 kg
g = 9,82 N/m²


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2010 af mathon

a)
                    tyngdekraften på ballonen = m·g = (300 kg)·(9,82 m/s2) = (300·9,82)·(kg·m/s2) = 2946 N

b)
                    Fres = Fop - m·g = (3200 N) - (2946 N) = 254 N         


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2010 af 8520 (Slettet)

undskyld men din g er da g= 9,82 N/kg og ikke m/s2 for vi har da ikke at gøre med en accelation eller er det bare mig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2010 af mathon

                                            N/kg = kg·m/s2  /  kg  = m/s2


Svar #6
29. november 2010 af DethosSussi (Slettet)

 Okay tak for det - det var sødt af dig ( jer at hjælpe mig )

// Sussi 


Svar #7
29. november 2010 af DethosSussi (Slettet)

 Mathon kan du så ikke også hjælpe mig med denne her:

Det amerikanske luftskib akron fra ca. 1933 blev båret oppe af helium.
luftskibet var næsten cylinderformet med en diameter på ca. 40 m og en længde på ca. 235 m.

a) beregn Akrons rumfang.

b) Hvor stor har opdriften på akron været ?

c) Hvor stor har luftskibets masse været.

 _______

 - a) ligningen for en cylinder hedder : pi * r² * h = pi * 40² m * 235 m

men jeg får det til 1,18 * 106 ( hvor facitlisten siger det skal give 2,95 * 105 m³

Vil gerne bede om hjælp til alle tre igen. synes du forklarer det på en god og pædagogisk måde så man faktisk forstår fysik.

// Sussi


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2010 af mathon

se


Svar #9
30. november 2010 af DethosSussi (Slettet)

Hej Igen Mathon.

endnu en gang tak.

Kan du så ikke hjælpe mig med mit aller sidste problem?
Det er denne opgave:
 


a) Hvor stor er trykket på bunden af Atlanterhavet i 4000 meters dybde?


En terningformet dykkerklokke, hvis ydre vægge er 1,2 m på hvert led, sænkes ned i 4000 meters dybde

b) Hvor stort er kraften fra vandet på en af dykkerklokkens sider ?
 

//Sussi


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. november 2010 af mathon

a)
                   benyt

                       trykket i dybden d (meter)
 
                                                               p(d) = d·ρvand·g + 101325 N/m2

 b)                   
                       Psamlet = P·A


 


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. april 2011 af miss2144 (Slettet)

den sidste opgave som er beregnet? hvilket tal kan man sætte på? hvad er pvand og g?


Skriv et svar til: Fysik: tryk ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.