Studér i udlandet

Læse jura på Harvard...

28. november 2010 af EmilW93 (Slettet)

Godaften!

Jeg har her i det sidste stykke tid leget med tanken om at læse jura på Harvard Law School (HLS). Jeg har prøvet at sætte mig ind i Harvards struktur, optagelseskrav osv. men finder det meget kompliceret.

I skrivende stund er jeg 17 år gammel, første år af STX (studieretning på engelsk om global samfundsvidenskab), sidder desuden i mit gymnasies elevråd, gennemførte folkeskolens afgangseksamen med et gennemsnit på 12.

Hvad kræver Harvard af mig? Har jeg indtil videre gode chancer? Hvad kan jeg gøre for at forbedre disse?

På forhånd tusinde tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2010 af Moderatoren

Jeg ved ikke så meget om det. Men emnet at studere i USA har været diskuteret mange gange.. Så søg lidt rundt i gamle tråde her på studieportalen og måske finder du svar på nogle af dine spørgsmål.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2010 af pige24 (Slettet)

Prøv at google, de har en hjemmeside du kan gå ind på.


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. november 2010 af Jonasivy (Slettet)

Kære Emil,

Det er meget svært at sige om man har en god chance eller ej da der er så mange faktorer der spiller ind. Derfor skal det jeg skriver også skal tages med forbehold. Vil man finde ud af om man har en god chance, skal man søge ind og se hvad svaret bliver, først da ved du det.

Jeg er selv studerende i Danmark, og har siddet med de samme spørgsmål som dig. På baggrund af det, har jeg forsøgt at samle informationer om danskere der har læst på Harvard og andre eliteinstitutioner, samt om optagelseskrav til disse på www.Ivysen.dk

På baggrund af de danskere der læser eller har læst på bl.a. Harvard, NYU, Yale, men også engelske eliteinstitutioner som Oxford og Cambridge som Ivysen har interviewet, ser det ud til at følgende kriterier går igen:

Du skal være fagligt stærk, enten have opnået meget eller have potentiale til det og have en interessant og hel personlighed. Med andre ord, du skal blive en person universitetet gerne vil associeres med.

Karakterer, frivilligt arbejde og extracurricular activities (som studenterpolitisk arbejde, elevrådet m.m.), samt personlig erfaring eller oplevelser der har givet dig en bestemt kurs i livet spiller alt sammen en rolle.

Så som et forsigtigt svar på hvad der kan forbedre dine chancer for at komme ind, kan det siges at fortsat og endnu mere engagement ved siden af skolen og fortsat gode karakterer i hvert fald ikke nedsætter dine chancer.

Som flere af dem Ivysen har interviewet fortæller, skal man kunne vise at man ikke bare vil på eks. Harvard bare for at gå der, men at man har et mål og Harvard kun er en platform for at nå dette mål.

Af mere praktisk karakter går man i USA på College (4 år) før man går på Law school. Et college er ikke det samme som gymnasiet. Det er på universitetsniveau.

På et college har du alle mulige fag som ikke nødvendigvis har noget med jura eller samfundsvidenskab at gøre. Først derefter skal du tage en LSAT (law school admission test) som du skal score højt i, og så er du klar til adskillige år på eks. Harvard for at opnå en JD-grad (Juris Doctor - 3 år), en grad som Harvard i øvrigt introducerede tilbage i slutningen af det 19. århundrede.

Efter denne grad kan du nu praktisere i USA. Her skal det også siges at selvom du bliver optaget på Harvard college, er du ikke garanteret en plads på deres Law School når du afslutter college.

En anden vej at gå er at læse en bachelorgrad i Jura i Danmark, og så tage en JD i USA. Så har du allerede juridisk metode på plads inden du tager på Law School i USA, hvor du så skal læse sammen med andre der har lavet alt muligt andet end jura. Det du lærer i Danmark vil ikke have noget med amerikansk ret at gøre, men alligevel give dig et forspring i forhold til den metode man benytter som jurist.

En 3. vej er at tage din bachelor i Danmark og så tage en kandidatgrad (Master's Degree) i USA, eks. på Harvard. Med den kan du tage en bar exam i den stat du gerne vil praktisere i, f.eks. New York, og så kan du kalde dig jurist i USA. Det er svært, men ikke umuligt, at komme ind ad denne vej. Det der gør det svært er at de oftest gerne vil have at de studerende de optager til deres Master's Degree har arbejdserfaring. Det der i denne sammenhæng kan opveje dette krav er at vi i Danmark, i modsætning til mange andre steder, har mulighed for at have studiejobs under bacheloren som kan give noget erfaring og tilmed en god anbefaling fra arbejdsgiveren.

Det skal så siges at du ikke fuldt ud kan nå at blive fortrolig med hele det amerikanske retssystem på en Master's Degree in Law, heller ikke på Harvard, så du vil oftest ikke kunne konkurrere med amerikanere der har en JD grad på jobmarkedet, med mindre du har specialiseret dig i noget bestemt arbejdsgiveren har brug for.

Optagelseskravene til den sidste mulighed er gode akademiske resultater, god ansøgning og en god TOEFL-test (engelsk), men altså ikke en LSAT som det er tilfældet hvis du vil gå fra college til law school (JD-grad).

Du skal derfor finde ud af om du vil gå direkte fra gymnasiet til Harvard (college), om du vil praktisere i USA, eller om du vil tilbage til Danmark. For det skal også siges at hvis du tager en JD i USA, er du ikke så nyttig som jurist i Danmark.

Jeg håber at det besvarede nogle af dine spørgsmål. Ellers kan du kan du måske finde flere svar på www.Ivysen.dk


Skriv et svar til: Læse jura på Harvard...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.