Matematik

Parabel y=x^2 HJÆLP!!

28. november 2010 af lennyx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, håber der er nogle der vil hjælpe mig med min opgave!

En parabel har ligningen y=x^2. På parablen er der et punkt A med 1.koordinaten -2 og et punkt B med 1.koordinaten 3
Bestem en ligning for den rette linje igennem A og B.

y=ax+b ???


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. november 2010 af mathon

beregn punkternes andenkoordinater

                       A = (-2,(-2)2)             B = (3,32)


Brugbart svar (2)

Svar #2
28. november 2010 af Anxyous (Slettet)

Start med at finde andenkoordinaterne ud fra forskriften for parablen.

Så kan du bruge, at a = (y2 - y1)/(x2 - x1) og b = y - ax


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. november 2010 af mette48 (Slettet)

y=x^2         indsæt x=-2 og find y

A = (xa,ya) = (-2,y)      den y værdi du har fundet

find Bs 2. koordinat ved at indsætte x=3

B= (xb,yb)

liniens ligning

y=ax+b       indsæt As koordinater så du får en ligning

indsæt Bs koordinater så du får endnu en ligning

løs de 2 ligninger med 2 ubekendte


Skriv et svar til: Parabel y=x^2 HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.