Matematik

% vis fald og stigning

29. november 2010 af anetteogjesper (Slettet) - Niveau: C-niveau

En pris falder først med 5% og stiger dernæst med 5%.

Prisen vil være under den oprindelige pris, men hvorfor og hvodan beviser jeg det bedst?

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af mette48 (Slettet)

prisfald=pris*5/100

nypris=pris-pris*5/100=pris*95/100

prisstigning=nypris*5/100

slutpris=nypris+nypris*5/100=nypris*105/100

prisfald og prisstigning er ikke lige store fordi der tages 5% af to forskellige beløb, pris og nypris.


Skriv et svar til: % vis fald og stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.