Matematik

Isoler x

29. november 2010 af PeterPettersen (Slettet)

Hej alle.

Nogle der kan yde lige hjælp i forbindelse med at isolere den her ligning?

Vedhæftet fil: ligning.jpg

Svar #1
29. november 2010 af PeterPettersen (Slettet)

Ligningen er vedhæftet som billede. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2010 af klimasven (Slettet)

 gang igennem med x^(3/4) og med (800-(2/5)x)^(3/4)


Svar #3
29. november 2010 af PeterPettersen (Slettet)

Ifølge forfatteren skulle x=1000, men hvis jeg ganger igennem med det du foreslår og reducerer jeg, får jeg:

(1/4)x*(800-(2/5)x)+x*(1/4)*(800-(2/5)x)*(-2/5) = 0,32x-640x

Men det giver løsningerne 0 og 2000.

Hvor har jeg lavet en fejl?


Svar #4
29. november 2010 af PeterPettersen (Slettet)

Fik vidst lige skrevet det forkert op:

(1/4)x*(800-(2/5)x)+x*(1/4)*(800-(2/5)x)*(-2/5) = 0,5x^2-1000x
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:ligningsløsning_23.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2010 af mathon

korrektion til #5

se

Vedhæftet fil:ligningsløsning_23.doc

Svar #7
29. november 2010 af PeterPettersen (Slettet)

Lækkert !

Mange tak til jer begge. :)


Skriv et svar til: Isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.