Matematik

diff. haster help tak

29. november 2010 af Googles (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

T= tingens tempr.

T0= omgivelsernes tempr.

t= tiden

tempr. T opfylder diff.ligningen:

dT/dt=a*(T-T0)

a=negativ konstant

For en tekande i 21 grade varmt køkken oplyses at teen til t=0 er 93 grader - efter 9 min. er tempr. faldet til 85 grader.

Bestem teens tempr. som funktion af tiden t.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af peter lind

Brug et CAS værktøj til det.


Svar #2
29. november 2010 af Googles (Slettet)

jamen hvordan det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2010 af peter lind

Det kommer sandelig an på dit CAS værktøj. Det må du slå op i hjælpefunktion, manual eller lignende.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2010 af mathon

                                T(t) = (8/297)·t2 - (112/99)·t + 93


Svar #5
29. november 2010 af Googles (Slettet)

#4  kan du ikke uddybe det, jeg forstået intet af det!


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2010 af mathon


fejlberegning korrigeres
                til


Svar #7
29. november 2010 af Googles (Slettet)

tak:)


Skriv et svar til: diff. haster help tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.