Matematik

10+4X=2X+20 ???

29. november 2010 af maria1901 (Slettet)

hejsa

1.har svært ved ligninger. er der lige nogen der kan vise mellemregningen af denne ligning:

10+4x=2x+20

2.Jeg vil også lige hører om der er nogen der kan forklare mig hvad kongruente trekanter betyder?

Altså min opfattelse af det, er at det er nogle trekanter, der har same "form" men har forskellige areals størelse!!!

2.Hva nu hvis man har en en ganske almindelig terning. Hvad er sandsynligheden for IKKE at slå en sekser i et kast?

og hvad er sandsynligheden for at slå enten en femer eller sekser i et kast???

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

1. Isoler x ved at lægge samme størrelse til eller trække samme størrelse fra på hver side af lighedstegnet. Træk 2x fra på hver side, og træk 10 fra på hver side. Divider til sidst med 2 på hver side.

2. At to trekanter er kongruente betyder, populært sagt, at man kan få de to trekanter til fuldstændigt at dække hinanden blot ved at flytte rundt med den ene trekant. Hvis man kunne skære den ene trekant ud af tegneplanen, ville man så kunne få denne figure til fuldstændigt at dække den anden trekant. Det betyder, at de to trekanter parvis har alle tre vinkler lige store, og også parvis har alle tre sidelængder lige store. Det medfører også, at to kongruente trekanter har nøjagtigt det samme areal.

3. Sandsynligheden for ikke at slå en 6-er i et kast med en normal terning er lig med 1 minus sandsynligheden for at slå en 6-er.

Sandsynligheden for at slå en 5-er i et kast med terningen er 1/6 . Tilsvarende er sandsynligheden for at slå en 6-er i et kast også 1/6. Sandsynligheden for enten at slå en 5-er eller en 6-er er lig med summen af disse to sandsynligheder.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2010 af Jens6554545 (Slettet)

ligningen giver 5

så kan du selv komme fra til det

ved at får xserne på den ene side og tallene på den anden

derefter dividere med x på begge sider af ligehedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2010 af pige24 (Slettet)

10+4x=2x+20

4x-2x=20-10

2x=10

x=5

Hvis man sætter 5 ind i ligningen passer den også.


Svar #4
29. november 2010 af maria1901 (Slettet)

uhaa mange tak det var en stor hjælp.


Skriv et svar til: 10+4X=2X+20 ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.