Matematik

HJÆLP

29. november 2010 af Bette02 (Slettet)

(-1,9) og (0.3)

fx = ax  + b= -6x + -6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøv selv efter, om de to punkter ligger på linien med den forskrift.


Svar #2
29. november 2010 af Bette02 (Slettet)

Det gør de ikke .


Svar #3
29. november 2010 af Bette02 (Slettet)

Men kan ikke se hvadjeg har gjort forkert. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2010 af badooo (Slettet)

Smid dine udregninger ind, så kan det være vi kan spotte hvor det går galt.


Svar #5
29. november 2010 af Bette02 (Slettet)

3 - 9 : 0 - (-1 ) = -6

b)= 0 - (-6) * ( -1 ) = -6


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2010 af badooo (Slettet)

a er korrekt regnet ud.

Hvad er det præcist du laver når du regner b ud? Jeg kan se du ganger noget sammen og det skal du også.. men noget går sgu galt.

y = ax + b , indsæt a, et punkt og isoler så b.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 a= (y2-y1)/(x2-x1)

i dette tilfælde bliver a= (3-9)/(0+1) = -6

dermed udregnes b:

9 = (-6)*(-1) +b

9-6 = b

b = 3


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Det er i denne linie, det er gået galt for dig: b)= 0 - (-6) * ( -1 ) = -6

b = y - ax

sæt a= (-6) ; x=0 og y=3

b= 3 - (-6)*0

b = 3


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.