Matematik

Forskrift

29. november 2010 af jalh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kære Alle,

Om en eksponentielt voksende funktion f gælder, at f(3) = 200 og f(5) = 800.
Bestem en forskrift for f.

Kan I vise mig, hvordan jeg løser denne opgave?

Mvh
Julius.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2010 af PeterValberg

 forskriften følger denne model:   f(x) = b·ax

hvor grundtallet a bestemmes som

konstanten b findes ved at indsætte den fundne værdi for a samt koordinaterne for det ene af de kendte punkter i modelen for forskriften, derved kan b bestemmes

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2010 af JustLikeThat1991 (Slettet)

Forskriften for en eksponentiel funktion ser sådan her ud f(x)=b*ax

Du har to punkter, og vha. de to punkter kan du bestemme både b og a.

800/200=b*a5/b*a3 vi ser at b'erne går ud med hinanden og tilbage har vi 400=a5/a3 og fra potensregnereglerne ved vi at ved dividere to potenser kan vi trække eksponenten fra hinanden og det gør vi så, og det giver 400=a2 og vi indser at a =kvardratrod 400 som er 20. For at finde b indsætter du bare den fundne a ind hos et af de givne koordinatsæt :=)


Svar #4
29. november 2010 af jalh (Slettet)

 Mange tak for alle jeres svar.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2010 af JustLikeThat1991 (Slettet)

Hov kan se at a skal giv 2 gik lidt hurtigt med at tænke ;)


Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.