Matematik

Bevis for Phi - Fibonacci - Det gyldne snit

30. november 2010 af smukkebambi3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har om Det gyldne snit i SRP og har forsøgt at finde et bevis for phi på nettet.

Altså hvorfor er phi = φ = Φ = 1+√5)/2?
Det er noget med, at der er en bestemt forklaring på, hvorfor kvadratrod 5 indgår i formlen.

Nogen der kan hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af PeterValberg

 så meget ved jeg da, at hvis du sætter to nabotal i Fibonnacci talrækken i forhold til hinanden, så vil du jo større tallene blive til sidst nærme dig til phi

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2010 af klimasven (Slettet)

 Gå ned på jeres bibliotek og lån bogen der hedder det gyldne snit. Den bruger alle og her står alt hvad du skal bruge.

Den underlige løsning kommer når du skal løse en bestemt andengradsligning som op står af definitionen på det gyldne snit.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2010 af PeterValberg

 vedr. #1 se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:fibonnacci_og_phi.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2010 af PeterValberg

 Vedr. #2 se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:vedr_phi.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2010 af PeterValberg

 se:      http://uvmat.dk/pmh/Tema/gylden.htm

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
30. november 2010 af smukkebambi3 (Slettet)

Mange tak :-) det var præcis det jeg søgte.


Skriv et svar til: Bevis for Phi - Fibonacci - Det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.