Matematik

Ligning med brøker

30. november 2010 af mrtnrsmssn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Min ligning ser således ud:

- (3/x) = 5 / 3x

Hvad jeg indtil videre er kommet frem til at x ≠ 0

Og derudover er jeg kommet frem til, at ligningen ikke går op? Hvis man ganger over kors kommer der nemlig til at stå:

-9x = 5x

Så vil jeg bare vide om det er mig der har lavet noget galt, eller hvis tilfældet er at jeg har ret, hvordan beskriver man så at ligningen ikke kan løses? x=Ø?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af mette48 (Slettet)

- (3/x) = 5 / 3x                           gang alle led med fællesnævneren 3x

-(3/x)*3x=3x*5/3x                      forkort brøkerne

-9=5                                           det kan ikke alde sig gøre, så du har ret, der er ingen løsning til ligningen

ikke x=Ø

men L=Ø           løsningsmængden er tom

husk at du skal gøre rede for de udregninger, der viser at der ikke er nogen løsning


Skriv et svar til: Ligning med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.