Matematik

Forskrift for b i lineær funktion

01. december 2010 af makc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Man kan finde a ved at sige (y2-y1/x2-x1), men hvilken forskrift skal man bruge for at finde b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2010 af bolani (Slettet)

y = ax + b

<=> isoer b. brug y2 og x2 som x og y værdier. Eller y1 og x1


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2010 af PeterValberg

 bestem hældningskoefficienten a først med den formel, du selv angiver

Indsæt derefter den fundne a og et af de kendte punkter i:  y = ax + b
derved bliver b den eneste ubekendt og er let at bestemme

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2010 af Sacrospinals (Slettet)

Du har om lineære sammenhænge. du kan lige så godt lære det ved at slå op i din bog og kigge dér.

det er mægtigt nemt, også at huske formlerne. Det kan du i øvrigt lige så godt gøre med det samme, du kommer garanteret op i den slags til eksamen. Mens du er i gang med at lære formlerne, så lær i øvrigt også lige hvad man bruger hhv. a og b til ;)

men ja, b = y1-a*x1


Svar #4
01. december 2010 af makc (Slettet)

Okay tak.

Men ja man kommer langt med at kigge i bøger, så dér fandt jeg også det rigtige svar.

b = y1-ax1


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2010 af Sacrospinals (Slettet)

øh, a opløftet til x1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2011 af mr.troublemaker (Slettet)

hvad er det nu, b står for? noget med y-aksen ved jeg, men er ikke sikker på definationen


Skriv et svar til: Forskrift for b i lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.