Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

The football factory analyse

01. december 2010 af JonathanHF (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejsa.

Jeg sidder og er godt i gang med min SRP, som omhandler hooliganisme.

Mit analyserenge spørgsmål går på en analyse af 'The football factory', med særligt henblik på hovedpersonens selvopfattelse. Er der nogen der ligger inde med et godt råd til at komme i gang, eller måske kan give inspiration til væsentlige fokuspunkter?

Venlig hilsen, og god jul ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2010 af christina138 (Slettet)

Jeg skriver om det samme, i engelsk A og samfundsfag A!

Jeg skal også analysere bogen "the football facorty". Måske vi lige kunne give hinanden nogle fifs undervejs?


Svar #2
13. december 2010 af JonathanHF (Slettet)

 Nu er jeg godt nok så godt som færdig med min analyse, men hvis du har et par guldkorn til inspiration kan det jo aldrig skade :-)

Nu ved jeg så ikke om din analyse skal skrues sammen omkring hovedpersonens, Toms, selvopfattelse? Det er jo lidt det min skal, og det er også det jeg har gjort. Jeg har brugt Sigmund Freuds psykoanalyse, og samtidig kigget på de sociale vilkår Tom har haft. Dernæst har jeg kigget på hans firms 'mål' for deres handlinger, og hvilke årsager der ligger til grund for deres store had til f.eks. the old bill (politiet).

Håber det kunne hjælpe lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2010 af christina138 (Slettet)

Ja det er jo lidt en anden vinkel en min. Jeg har fået til opgave at udvælge og redegøre for sociologiske teorier om hooliganisme i forhold til bogen, samt at analysere og fortolke bogen med henblik på oplevelsen af hooliganmiljøet.
 


Svar #4
13. december 2010 af JonathanHF (Slettet)

 Ifht. de sociologiske teorier kan jeg varmt anbefale Bourdieu's teorier. Dem har jeg brugt i min diskussion, som læner sig op af det du lige skrev.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2010 af WilliamRonaldo (Slettet)

 Jeg sidder også og skriver en analyse om The Football Factory i min SRP og jeg skal b.la. have et særligt henblik på forholdet mellem romanens sprogbrug og budskab.

Er der nogle af jer, der måske har en lille idé om hvordan man tackler den? Noget bestemt man skal kigge efter, nu hvor vi alle har læst bogen :)

Håber i kan hjælpe mig!


Svar #6
13. december 2010 af JonathanHF (Slettet)

 Kig eventuelt på Toms slangord for f.eks. piger, de andre fans og politiet. De er heletiden negativt ladede, og han er egentlig pisse ligeglad med alt der foregår uden for hans lille indsnævrede verden. 

I forhold til budskabet kan det være hans (og hooligans' generelt) holdninger til en masse ting - hadet til politiet. Racismen. Hadet til de bedre stillede end ham. Og se hvordan de er beskrevet. Det er ret interessant. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2010 af WilliamRonaldo (Slettet)

 Ja, Tom har et meget aggressivt sprogbrug! 

Men når jeg tænker på budskabet, føler jeg lidt at Tom langsomt begynder at reflektere lidt om han egentlig skal komme videre i sit liv, for han sidder jo helt klart fast i hooliganmiljøet. Han ender dog med at blive med firm'et..

Eller er budskabet noget helt andet?

Jeg synes bare at det er svært at formulere en beskrivelse eller analyse af forholdet mellem hans sprogbrug og romanens budskab, for ja, han har et aggressivt sprogbrug men hvordan hænger det sammen med et evt. budskab?

Det er sgu lidt forvirrende eller så er det bare mig..


Svar #8
13. december 2010 af JonathanHF (Slettet)

 Jeg tror ikke at budskabet er hans reflektioner over at komme videre.

Jeg tror det er de spændinger der ligger mellem de forskelige individer og de offentlige autoriteter - altså problemerne der opstår der i mellem. Men det er jo også et fortolkningsspørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. december 2010 af Grunkie (Slettet)

 Hey.

Jeg er godt gang i min SRP omhandlende hooliganisme.

Jeg skal analysere og fortolke romanen Football Factory.
Noget med hovedpersonens motivation for at være fodboldfan.

Har I nogen gode pointer eller guldkorn ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. december 2010 af christina138 (Slettet)

”I suppose we're like niggers in a way. White niggers. White trash. White shit. We're a minority because we're tight. Small in number. We're loyal and dedicated. Football gives us something. Hate and fear makes us special. We have a base in the majority which means the cunts in charge can't work us out. We have most of the same ideas but we 've worked them round to fit ourselves. We're a bit of everything. There's no label. We're something the rich cunts hate and the slumming socialists can't accept. We're happy with life and there's no need for social workers.”

Er der nogen af jer der har bidt mærke i dette citat? har afleveret min bog (efter en bøde på 120 kr, øv!) men netop dette citat har jeg ikke fået noteret sidetal på!


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. december 2010 af støvle (Slettet)

Hey

Det er side 154, linje 35-39 og side 155, linje 1-4

:)


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. november 2011 af cuteangel (Slettet)

Er Tom jeg-fortælleren i denne roman :)?


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. november 2011 af LocoJoko (Slettet)

Jeg skal snart i gang med min SRP, så tænkte om nogen af jer måske ville lægge jeres opgaver ind som inspiration


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. december 2011 af LocoJoko (Slettet)

Jeg prøver lige igen: Jeg skal snart i gang med min SRP, så tænkte om nogen af jer måske ville lægge jeres opgaver ind som inspiration :)


Svar #15
05. december 2011 af JonathanHF (Slettet)

Send mig din mailadresse, så skal jeg glædeligt sende dig min srp. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
06. december 2011 af Fredzz (Slettet)

Jeg skal også til at gå igang med min SRP og tænkte på om du ikke også ville sende den til mig hvis du gider? Og er der andre end mig som også kigger på filmen som er baseret på romanen? I min opgave skal jeg lave en form for personkarakterstik af en eller flere personer i filmen, samt kigge på sproglige effekter.. Som nævnt ovenfor, slang og den slags


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. december 2011 af zaiki (Slettet)

Davs, jeg kunne også rigtig godt tænke mig at få jeres SRP, hvis i gider at være søde og sende den til [email protected] :) ville være en kæmpe hjælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #18
07. december 2011 af cuteangel (Slettet)

JonathanHF@ her er min mail [email protected], Jeg vil være taknemmelig hvis du sender din srp til mig også :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #19
07. december 2011 af LocoJoko (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #20
07. december 2011 af cuteangel (Slettet)

Hey! Jeg sidder her med SRP og er gået i stå!

problemstilling: Analyser og fortolk John Kings roman ''The Football Factory'' med særligt fous på de normer og værdier, der kendetegner hooliganmiljøet. herunder inddrages de samfundsmæssige forklaringer, der gives i romanen. 

jeg er gået i stå hvor jeg skal til at fokusere på normerne og værdierne, nogen der har stikord eller sidehenvendelser tildette? 


Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 79 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.