Matematik

retvinklet trekant

02. december 2010 af riise91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

vi har en retvinklet trekan hvor A = 59,2 grader og udover det ved vi at summen af linje a og b er 60 vi har fundet vinkel B vha. 180-90-59,2 men vi døjer med at finde linje a, b og c 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2010 af PeterValberg

 prøv dette link, hvor du indtaster det du kender og får programmet til at "lave" resten

cossincalc.com/

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. december 2010 af riise91 (Slettet)

 vi for af vide at mindst en side skal være kendt og altså vi kender summen af a og b som er 60 men ikke hvad de er hver for sig 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2010 af pensionist (Slettet)

a/b = tan (59,20) =01,6775 og a + b = 60

Altså to ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2010 af PeterValberg

 #1 havde overset oplysningen a+b=60, hvilket gør det lidt mere besværligt

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:retvinklet_trekant.pdf

Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.