Matematik

polynomier

02. december 2010 af pem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er igang med en aflevering men er gået helt i stå i denne her opgave.

Nogen der kan hjælpe mig med at løse den?

Polynomiet f er givet ved f(x) = 2x^3 - 15x^2 + 16x + 12.

Det oplyses, at netop et af tallene 5 eller 6 er en rod i f.

a) Gør rede for, hvilket af de to tal, der er rod i f.

b) Bestem de øvrige rødder i f.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Løs ligningen f(x) = 0.

Ved a) kan du evt. sætte 5 eller 6 ind på x's plads, hvis du hellere vil det.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Kan du ikke bare smide den ind i en solve?

Du kan også gå igang med polynomiers division hvor du dividerer f(x) med x minus den rod du fandt i a)


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn f(5) og f(6), og afgør derved, om 5 eller 6 er roden.

b) Hvis r betegner den kendte rod (enten 5 eller 6), kan f(x) nu skrives som f(x) = (ax2 + bx + c)·(x - r) . Bestem koefficienterne a, b, c, og løs nu ligningen f(x) = 0 ved brug af nulreglen for et produkt.


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.