Matematik

Jordens overfladeareal

03. december 2010 af steners (Slettet) - Niveau: 10. klasse

 "Vis at jordens overfladeareal er ca. 510 mio. km2."

Hvordan gør man det?

Jeg ved at jordens omkreds er 40003,6km - hvis det overhovedet skal bruges til noget??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2010 af PeterValberg

 en kugles overfladeareal kan bestemmes som Ao = 4π·r2 = π·d2

brug oplysningen omkring jordens omkreds til at bestemme diameteren som   d = O/π

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk i øvrigt, hvor tæt Jordens omkreds er på 40.000 km . Den franske standardenhed for længde, 1m, blev nemlig oprindelig (i tiden omkring den franske revolution, 1793) defineret som 1/10.000.000 af afstanden fra Jordens ækvator til den geografiske nordpol og en standard meterstok blev fabrikeret på basis af den tids bedste opmålinger. Sidenhen er vi blevet i stand til at foretage sådanne målinger med forbedret nøjagtighed, men meteren forblev defineret som længden af den franske standard meter, indtil definitionen blev ændret i 1960 til et vist antal bølgelængder af en bestemt spektrallinie i spektret fra Krypton-86 atomet. Sidenhen er definitionen af meteren atter ændret til at være fastlagt ud fra lyshastigheden i vacuum.


Skriv et svar til: Jordens overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.