Matematik

X^2+1*x=45'

04. december 2010 af duzzer (Slettet) - Niveau: A-niveau

 det er en gammel tekst som er taget fra babylonske lertavle:

den første linje når man skal regne ud skal den give en andengradsligning, (det kan jeg ikke rigtigt få det til at passe):

1)  Jeg har adderet arealet og kvadratets (side), og det er 45’. 1, koefficienten tager

2)  du. Halvdelen (af) 1 bryder du af. 30’ og 30’ multiplicerer du.

3)  15’ tilføjer du til 45’, og 1har 1 som kvadratrod. 30’ som du har multipliceret med sig selv.
4)   Subtraherer du fra 1, og 30’ er kvadratet.
 

1) <-- første linje når vi regner ud vil jeg får det til:   (x^2=45')  

''jeg har adderet arealet og kvadratets (side)''  hvis vi kalder siden på kvadratet for x så er arealet x^2. og det er 45'. 

hvor har de fået 1*x fra ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2010 af mette48 (Slettet)

adderet arealet og kvadratets (side), og det er 45

arealet er x2

kvadratets side er x

disse to led skal lægges sammen (aderes)

x2+x

resultatet er 45

x2+x=45


Svar #2
04. december 2010 af duzzer (Slettet)

 oka tak lyder meget bedre^^. 

men derefter: når vi få ligningen, hvordan kan man forklar resten så?

1, koefficienten tager

2) du. Halvdelen (af) 1 bryder du af. 30’ og 30’ multiplicerer du.

3) 15’ tilføjer du til 45’, og 1har 1 som kvadratrod. 30’ som du har multipliceret med sig selv.
4) Subtraherer du fra 1, og 30’ er kvadratet.


 


Skriv et svar til: X^2+1*x=45'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.