Matematik

hjælp mig med at isolere y

05. december 2010 af Hansimanden (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der en der kan hjælpe mig med at isolere y i følgende ligning:

-2x^2+440x+40y= 25000

Jeg skal bruge det til at indtegne niveaukurven 25000.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af hell3417 (Slettet)

 Prøv først at få 40y til at stå alene på venstresiden af lighedstegnet (ikke gange!).


Svar #2
05. december 2010 af Hansimanden (Slettet)

-2x^2+440x-25000= -40y?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2010 af mathon

                                  40y = 2x2 - 440x + 25000                              divider med 40

                                   y = (1/20)x2 - 11x + 625


Svar #4
05. december 2010 af Hansimanden (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: hjælp mig med at isolere y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.