Matematik
2000-8-6Vmh
23. april 2005 af
060387rh (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2001/2000-8-6Vmh.pdf
opg. 4 - Et skab, der er 155 cm højt og 60 cm dybt, stilles op ad en væg i et rum, hvor
gulvet skråner. Når skabets nederste bagkant netop rører væggen nede ved gulvet,
er den øverste bagkant 2,9 cm fra væggen (se figur 1).
Beregn den vinkel v, som skabet danner med væggen.
For at få skabet til at stå helt op ad væggen, skal skabets forkant hæves (se figur
2).
Beregn den højde h, som skabets forkant skal ligge over gulvet, for at skabet
står helt op ad væggen.
jeg har beregnet vinklen til 1,07 grader... Er det rigtigt? tan(v)= 2,9/155 = 0,019...
v = 1,07
Hvis ja, vil jeg godt have et tip til at finde den højde h!!?
Mvh, rasmus
opg. 4 - Et skab, der er 155 cm højt og 60 cm dybt, stilles op ad en væg i et rum, hvor
gulvet skråner. Når skabets nederste bagkant netop rører væggen nede ved gulvet,
er den øverste bagkant 2,9 cm fra væggen (se figur 1).
Beregn den vinkel v, som skabet danner med væggen.
For at få skabet til at stå helt op ad væggen, skal skabets forkant hæves (se figur
2).
Beregn den højde h, som skabets forkant skal ligge over gulvet, for at skabet
står helt op ad væggen.
jeg har beregnet vinklen til 1,07 grader... Er det rigtigt? tan(v)= 2,9/155 = 0,019...
v = 1,07
Hvis ja, vil jeg godt have et tip til at finde den højde h!!?
Mvh, rasmus
Svar #1
23. april 2005 af Little M (Slettet)
Din vinkel er rigtigt beregnet.
Du kan finde h på følgende måde:
1: Du kender vinklen nede i bunde, da den vinklen mellem gulv og væg jo er den samme. Altså w = 1, 07.
2: Skabet bund er 60 cm. Altså kender du både en vinkel og en længde i en retvinklet trekant.
3: Du kan nu regne h ud.
sin(1,07)= h/60 <=> h = 60*sin(1,07) = 1,12
Du kan finde h på følgende måde:
1: Du kender vinklen nede i bunde, da den vinklen mellem gulv og væg jo er den samme. Altså w = 1, 07.
2: Skabet bund er 60 cm. Altså kender du både en vinkel og en længde i en retvinklet trekant.
3: Du kan nu regne h ud.
sin(1,07)= h/60 <=> h = 60*sin(1,07) = 1,12
Svar #2
23. april 2005 af 060387rh (Slettet)
Ja, tak for hjælpen.
Men kan det passe at det er sin(w)?
Ville mene at jeg havde den hosliggende på 60, og den modstående h?
Evt. tjek hvor den rette vinkel sidder...
Mvh. Rasmus
Men kan det passe at det er sin(w)?
Ville mene at jeg havde den hosliggende på 60, og den modstående h?
Evt. tjek hvor den rette vinkel sidder...
Mvh. Rasmus
Svar #4
23. april 2005 af 060387rh (Slettet)
Beklager de mange indlæg :-D
jeg tror at jeg skulle have benyttet sin(v) istedet for tan(v) i starten af opgaven?
jeg tror at jeg skulle have benyttet sin(v) istedet for tan(v) i starten af opgaven?
Skriv et svar til: 2000-8-6Vmh
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
