Matematik

funktionsforskrift

07. december 2010 af annesofie1996 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej :-)

Jeg har en afl. hvor jeg er gået lidt i stå. Jeg har lige lavet en graf over Den kinesiske mur's længde og masse og nu skal jeg lave en funktionsforskrift, men jeg er lidt i tvivl om hvordan man gør. Kan i hjælpe mig? :)


Svar #1
07. december 2010 af annesofie1996 (Slettet)

? please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Jeg går ud fra, at det er en lineær sammenhæng?

Så skal du bestemme grafens forskrift, som er af formen f(x) = ax + b

I 8. klasse, vil jeg tro, at det gøres ved aflæsning. b er skæringspunktet i y-aksen, og a er det, som y stiger med, når x stiger med 1.


Svar #3
07. december 2010 af annesofie1996 (Slettet)

jeg forstår det ikke helt. Kan du forklare det lidt mere præcist hvad jeg skal skrive. Det er nemlig kun 1 graf jeg har lavet så der kan vel ikke være et skæringspunkt?


Svar #4
07. december 2010 af annesofie1996 (Slettet)

?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Skærer den ikke y-aksen nogen steder?


Svar #6
07. december 2010 af annesofie1996 (Slettet)

jeg forstår ikke hvad du mener. det er en helt almindelig graf der går skråt op


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Ved du hvad y-aksen er?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2010 af mathon

                                               rumfang

                          tværsnitsareal   •   længde  •   massefylde   =   masse

                                     A            •       L        •         ρ             =      m

                                   

                                                m(L) = (A·ρ)·L

svarende til                            f(x) = y = a·x

når
                y er massen
og
                x er længden
 


Svar #9
07. december 2010 af annesofie1996 (Slettet)

er svaret så f(x) = y = a·x


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Nej.

Hvordan ser din graf ud? Hvor skærer den y-aksen?


Svar #11
07. december 2010 af annesofie1996 (Slettet)

hvor den starter fra eller hvad. jeg ville gerne kunne vedhæfte en fil, men kan desværre ikke finde ud af at lave det inde i excel, men jeg kan fortælle dig skemaet, man først udfylder.

Murens længde i meter.  2            4           6           8           10

Fyldets masse i ton.       110        220     330       440       550


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. marts 2014 af siferiksen (Slettet)

hvad hedder du dig der har lagt spørgsmålet ind?


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. juli 2015 af Jacobadm (Slettet)

Du kan også læse om funktionsforskriften i matematik formelsamlingen.


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. juli 2015 af mathon

#11
                                           f(x)=y=55\cdot x


Svar #15
09. juli 2015 af annesofie1996 (Slettet)

Tak, det er bare lige et par år for sent. Skulle bruge hjælp i 8. Klasse og er nu blevet student.

Brugbart svar (0)

Svar #16
09. juli 2015 af mathon

…#14 var med henblik på fremtidige brugere.

   Til dig #15: Til lykke med huen og god sommer!


Skriv et svar til: funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.