Matematik

Det gyldne snit

07. december 2010 af TNI (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan kan jeg konstruerer det gyldne snit med lineal og passer og bagefter lave et bevis for at det passer?


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. december 2010 af 215 (Slettet)

hvis jeg husker rigtigt så er det gyldne snit ved 60 % af længden...


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Goooooogle:

"gyldne snit" konstruktion


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Se også

til højre på denne side -->


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2010 af Bænkebider (Slettet)

Jeg er ikke sikke, men jeg regner med det er sådan

Gang med 0,32 af længden af papiret og afsæt.


Svar #5
11. december 2010 af TNI (Slettet)

Det skal også være med passer?


Svar #6
11. december 2010 af TNI (Slettet)

Nogle der er gode til beviser . for har nogle beviser jeg skal knække omkring det gyldne snit :

phi^2 =phi+1

(phi-1)^2 =1-(phi-1)

(phi+1)*phi=phi+1+phi


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Her finder du flere forskellige måder at konstruere det gyldne snit på samt forklaringer og beviser på dem.

http://www.maths.surrey.ac.uk/hosted-sites/R.Knott/Fibonacci/phi2DGeomTrig.html

(Du skal lige scrolle lidt ned ad siden, så startet det i højre side . . .)


Skriv et svar til: Det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.