Matematik

Længde af en vektor

07. december 2010 af _durita (Slettet)

Hej :)

Jeg ville bare gerne spørge om der er nogen, som kan svare mig på hvilken formel man skal bruge, når jeg skal finde en vektor b?

Jeg har fået oplyst, at b = c - a     ,    a = 5      , c = 3      og         a * c = 0

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg formoder, at du mener |a| = 5 og |c| = 3 , og du skal finde længden af vektor b . Så finder vi

|b|2 = bb = (c-a)•(c-a) = |c|2 + |a|2 -2·ac = 52 + 32 = 34 , hvoraf

|b| = √34 .


Svar #2
07. december 2010 af _durita (Slettet)

#1

Ja det er det jeg mener :)

Men når du først har formlen |c|2 + |a|2 -2·a•c  (Jeg får ikke skrevet 2 tallet op i hjørnet)

Skal man så ikki skrive 3'2 + 5'2 -2 * 5 * 3 = 4 ?

34 får jeg også hvis jeg bruger pythagoras, er det så ikke det samme at bruge pythagoras istede for den formlen, sum du skriver der oppe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er skalarproduktet ac , der indgår i formlen, og det er jo oplyst, at det er lig med 0. Det er korrekt, at der er en sammenhæng med Pythagoras, netop fordi skalarproduktet ac = 0. Det betyder, at de to vektorer a og c står vinkelret på hinanden, hvorfor den trekant, der udspændes af de to vektorer, er retvinklet. Vektoren c-a repræsenterer jo så hypotenusen i den retvinklede trekant.


Skriv et svar til: Længde af en vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.