Matematik

vektor i 3D

08. december 2010 af ernst88 (Slettet) - Niveau: A-niveau

det er opgave b

tak


Svar #1
08. december 2010 af ernst88 (Slettet)

her er opgaven

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2010 af Morsby (Slettet)

Tag normalvektoren til planen, som du jo alligevel bruger i ligningen i opgave a og opstil med den en parameterfremstilling for vektoren OD, hvor det kendte punkt er O(0,0,0). Normalvektoren er jo netop retningsvektor for OD, da den er vinkelret på planen.

Opdel dernæst parameterfremstilling i de tre dimensioner (x =... , y=..., z= ....) og indsæt hver dimension på sin plads i planens ligning og løs for t (forudsat t er din parameter). Den fundne t-værdi sættes så ind i parameterfremstillingen for OD, og koordinaterne kan findes.


Svar #3
08. december 2010 af ernst88 (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: vektor i 3D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.