Fysik

Kvantemekanik - srp

08. december 2010 af absoultly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen som har lyst til at hjælpe mig med min srp. ..

jeg har simpelthen taget munden for fuld, og sidder nu og er helt forvirret :( 

Jeg skriver i fysik og matematik 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Fyr løs - hvad kan vi være behjælpelige med?


Svar #2
08. december 2010 af absoultly (Slettet)

 Er det her korrekt?

hvis ja, er der så nogen der kan forklare mig hvorfor det er gældende?

Et eksempel på et udtryk, der beskriver den potentielle energi kunne fås ved at starte med at benytte den klassiske mekanik

ved vi, at det udførte arbejde er givet ved kraften gange strækningen:

A=F*ΔS

Tegnes dette som en graf i et koordinatsystem, vil forøgelsen af strækningen Δs svare til en infini-tesimalt lille stigning på x-aksen. Ovenstående kan derfor omskrives til nedenstående differential-ligning:

A = ∫F dx

jeg kan ikke se at ovenstående er en differentialligning, og jeg forstår ikke hvad det er der menes?

Ting to:

model for den endimensionale brønd? - nogen som har noget herom... jeg har indtil videre 4 kvantemekanik bøger, men der står narda i det :( ,,, kan det hedde noget andet eller hvordan ? 

tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvis du har en konstant kraft; altså at F ikke afhænger af x, så kan du sætte F udenfor integralet, og du ender med:

A = F ∫ dx = F ΔS, hvor ∫dx = ΔS - altså blot strækningen.

At din bog kalder det en differentialligning er nok også ret uheldigt, i det der ikke indgår et direkte differential.

Den endimensionelle potentialbrønd er et eksempel fra kvantemekanikken, hvor man forestiller sig en partikel i en boks. Den ser således ud, hvis man tegner den med tekst: |___________|, hvor siderne går uendeligt højt op. Potentialet til venstre og højre for boksen er altså uendeligt højt, mens det inde i boksen er nul. Lader vi boksen have bredden a, kan Schrødingerligningen løses for området inde i boksen:

-W/2m * d2/dx2  φ(x) = E φ(x) => d2/dx2 φ(x) = -2mE/W * φ(x) = -k2 φ(x)

Her har du altså en andenordens differentialligning, der lyder:

d2/dx2 φ(x) = -k2 φ(x), som du kan løse for at finde bølgefunktionen og energierne for din partikel.


Skriv et svar til: Kvantemekanik - srp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.