Matematik

Nogen der vil hjælpe mig ?

08. december 2010 af Px (Slettet)

  Sandsynlighedsregning:

Sidder med en opgave, om sandsynlighedregning, og har sat mig fast, plejer ellers at kunne finde ud af det. Men Denne opgave har slået mig ud HÅBER i vil hjælpe mig.

Til køreprøven dumper 55 % første gang. En dag går otte personer op til køreprøve første gang. Bestem sandsynligheden for at

a) netop to af de otte dumper

b) mindst en af de otte dumper

c) alle otte dumper

d) Gøre rede for de forudsætninger, som ligger til grunden for beregningerne i a)-c).

Plizz hjælp mig, så jeg kan aflever min aflevering imorgen

Har lavet a 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af klimasven (Slettet)

 p=0,55 n=8 X: personer der dumper første gang

Brug formlen P(X=r)=K(n,r)p^r(1-p)^(n-r)

a) P(X=2)

b) P(X≥1)=1-P(X=0)

c) P(X=8)

d)

1) Eksperimentet består af n gentagelser af samme forsøg.

2) Hvert forsøg har 2 mulige udfald: “succes” eller “fiasko”, også kaldet et Bernoulli forsøg.

3) P(”succes”) = p er ens for alle forsøg.

4) Forsøgene er uafhængige.
 


Svar #2
08. december 2010 af Px (Slettet)

 Bruger os den formel , men kan ikke rigtigt få den til at gå med og b,c og d svaret på er har jeg sagt er 

p(x=2) = (0.55)^2*(1*0.55)^6 :) ? 


Skriv et svar til: Nogen der vil hjælpe mig ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.