Matematik
find konstanten c
23. april 2005 af
microfiber (Slettet)
En linje l er bestemt ved ligningen y=-3x?+c hvor c er en konstant.
Bestem konstenten c, så linjen l bliver tangent til grafen for f (2x^2+5x-7)
HVad gør jeg når det ikker er et andengransudtryk?
Bestem konstenten c, så linjen l bliver tangent til grafen for f (2x^2+5x-7)
HVad gør jeg når det ikker er et andengransudtryk?
Svar #1
23. april 2005 af Alicante (Slettet)
hej
c står der for at forvirre dig, for det er i virkeligheden b.
Når jeg indtaster opgaven på lommeregneren for jeg c =(-15), prøv om du kan regne dig frem til dette resultat.
vh Alicante
c står der for at forvirre dig, for det er i virkeligheden b.
Når jeg indtaster opgaven på lommeregneren for jeg c =(-15), prøv om du kan regne dig frem til dette resultat.
vh Alicante
Svar #2
23. april 2005 af Duffy
hvis linien med ligningen
y = -3x+c skal være tangent til
tangent til grafen for f
med
f(x) = 2x^2+5x-7
må ligningen
f(x) = -3x+c
2x^2+5x-7 = -3x+c
2x^2+8x+(-7-c) = 0
kun have én løsning
dvs diskriminanten D skal
være nul:
D = 0
8^2-4*2*(-7-c) = 0
64 + 56 + 8c = 0
c = -15
Altså er linien med ligningen
y = -3x-15 tangent til f.
Duffy
y = -3x+c skal være tangent til
tangent til grafen for f
med
f(x) = 2x^2+5x-7
må ligningen
f(x) = -3x+c
2x^2+5x-7 = -3x+c
2x^2+8x+(-7-c) = 0
kun have én løsning
dvs diskriminanten D skal
være nul:
D = 0
8^2-4*2*(-7-c) = 0
64 + 56 + 8c = 0
c = -15
Altså er linien med ligningen
y = -3x-15 tangent til f.
Duffy
Skriv et svar til: find konstanten c
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
