Matematik

Numerisk analyse...

08. december 2010 af 215 (Slettet)

 Jeg er igang med at lave numerisk analyse, men kan af en eller anden grund ikke beregne med frem til de negative koordinater.. 
noget som i kunne hjælpe med at få frem ?..

Vedhæftet fil: Numerisk analyse.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Hvad går opgaven ud på?


Svar #2
08. december 2010 af 215 (Slettet)

 Jeg skal finde løsningen til differentialligningen 
dy/dx=y - x^2

jeg har fundet ud af at differential kvotienten er a = y-x^2

og vi får af vide at den approksimatione løsningskurv går igennem punktet (0,1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2010 af Krabasken (Slettet)

Er der nogen forskrift for analysen - ?


Svar #4
08. december 2010 af 215 (Slettet)

 forskrift som ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du arbejder fra x=0 til negative x-værdier, er skridtlængden h < 0 . Jeg formoder, at du integrerer numerisk:

y(x+h) ≈ y(x) + y'(x)·h = y(x) + (y(x) -x2)·h


Svar #6
09. december 2010 af 215 (Slettet)

 Jeg ved at den nogenlunde rigtigt løsning går igennem punktet (0,1)

og har vagt delta x til at være 0,1, da jeg bruger excel


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er jo også helt i orden. men du skal jo ændre formlen i Excel, når du vil bevæge dig opad til negative x-værdier.


Svar #8
09. december 2010 af 215 (Slettet)

kunne du lige forklare mig hvad de forskellige led betyder.. jeg kender kun y = y_0+a*delta x


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er jo også matematisk den samme formel, men når du går opad, fra x=0 mod negative x-værdier, skal du revidere Excel-formlen i B-cellerne til at henvise til rækken nedenunder i stedet for rækken ovenover.


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den eksakte løsning til differentialligningen

dy/dx = y -x2

med begyndelsesværdien y(0) = 1

er i øvrigt

y(x) = -ex + x2 + 2x + 2


Skriv et svar til: Numerisk analyse...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.