Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP - analysen?

08. december 2010 af Chuchu (Slettet)

Hej, jeg er som så mange andre i gang med at skrive SRP. Mit emne er menneskeopfattelsen i litteratur og kunst. Jeg har en novellesamling hvorfra jeg skal  vælge mindst 4 noveller som jeg skal analysere og fortolke, og derved udlægge en menneskeskildring.

Jeg er godt i gang, men begynder at tvivle på om det jeg gør er rigtigt. Jeg har lige købt SRP-bogen, men jeg er stadig i tvivl. Det jeg har tænkt mig at gøre er at give hver novelle sit eget (hoved)afsnit. I dette afsnit giver jeg et resume af novellen som fylder 10 linjer eller mindre, derefter går jeg igang med selve analysen hvor jeg skriver om personerne i teksten, tolker deres situation, deres forhold til hinanden og deres tanker osv. Herefter laver jeg et lille afsnit som hedder "mennesket ifølge *novellens titel*". Her beskriver jeg hvilke ting der bliver afspejlet hos mennesket og derved opfattelsen af mennesket. Dette fylder ca. en halv side. Hver novelle får ca. 2-2½ sider at gøre godt med - det er i hvert fald hvad jeg har formået indtil videre.

Så ville egentlig bare høre, om det lyder helt forkert? Om jeg har misforstået noget? For er bange for at jeg gør det samme som i min SRO som gik mega dårligt. Håber der er nogen der kan hjælpe mig (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af cobains (Slettet)

 Det ville være lettere at give et konkret svar, hvis du smed din problemformulering herind. :)

Umiddelbart lyder det fint, men hvis du ikke har mere du skal analysere, ville jeg nok bruge flere sider på dette.


Svar #2
08. december 2010 af Chuchu (Slettet)

Uha, det er en lidt lang en. Men okay, her er den opgaveformulering jeg fik af mine vejledere:

Hvordan skildres mennesket i Raymond Carvers novellesamling "Short Cuts" og Lucian Freuds kunst?

Du skal udlægge den menneskeskildring, du gennem en analyse og fortolkning finder hos Raymond Carver i mindst 4 af novellerne i novellesamlingen "Short Cuts". Læg særlig vægt på sprog og menneskebeskrivelsen.

Derefter sammenstiller du denne med Lucian Freuds ekspressive billeder af forskellige mennesker. Du skal gennemanalysere og fortolke mindst to af hans værker med brug af billedkunsts metoder og lave sammenstilling til andre.

Overvej Lucian Freuds arbejdsform og metode og betydningen heraf for resultatet af hans værker og menneskeopfattelse. Herunder eventuelt hans personlige baggrund.

Perspektiver og diskuter til opfattelsen af idealkroppen og menneskeopfattelsen for begge kunstarters vedkommende i dag. Både Carver og Freud skal inddrages.

Det var det (: altså som der står i opgaveformuleringen, så skal jeg også analysere to billeder hvilket også vil give nogle sider, så ved ikke om det bliver nødvendigt at skrive mere end 2-2½ sider pr. novelle. Men nu må jeg se - ellers må jeg bare presse noget mere ud af dem hvis det ikke rækker med antal sider (: har ikke så mange planer hvad angår perspektiveringen og diskussionen endnu, så skal ikke kunne sige hvor meget det kommer til at fylde endnu.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2010 af cobains (Slettet)

 Nej, det kkan du have ret i. Men så ville jeg have for øje, de allermest centrale aspekter i dine analysere, og så evt. "analysere" bredere i diskussionen. Håber du forstår :)

Sidder selv med SRP, så er nok en smule forvirret.


Svar #4
08. december 2010 af Chuchu (Slettet)

Jo ok. Vil i hvert fald prøve (:


Skriv et svar til: SRP - analysen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.