Fysik

varmestrømmen

08. december 2010 af Bozz (Slettet)

 hey folkens, er der nogen der vide hvordan bliver denne ligning dannet, altså hvorfor kommer den til se sådan ud

dQ/dt=1/R (Ta-Ti) 

(Ta-Ti) er ganget med 1/R

dQ=termiske energi

Ti=indretemperaturen

Ta=temperaturen af omgivelserne

R= modstand mod varmestrømmen igennem husets væg


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Det indlysende svar ville være, at "sådan har naturen valgt, at det skal være", men det kan du jo nok ikke bruge til noget.

Er du ude efter en udledning?


Svar #2
09. december 2010 af Bozz (Slettet)

 ja, altså beviset for det


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2010 af Jerslev (Slettet)

#2: Der er ikke beviser i fysik - formler kan udledes enten induktivt eller empirisk.

Jeg er ikke bekendt med den formlen du skriver i #0, så uden nærmere detaljer kan jeg ikke hjælpe dig med en udledning.


Svar #4
09. december 2010 af Bozz (Slettet)

 det er en model af varmeforbruget i et hus, der er et pdf file på google, som hedder matematiske horisonter, du kan kig der og læs den lidt, måske forstår du hvad den går ud på :D

hvis du gider self hehe

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2010 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvor findes det i den bog? Jeg gider ikke kigge 300 sider igennem. :P


Svar #6
09. december 2010 af Bozz (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2010 af Jerslev (Slettet)

#6: Jeg kan ikke give dig en direkte udledning (det er jeg for doven til), men jeg kan lave nogle kvalitative argumenter for udseendet af formlen:

Varmetransporten må afhænge af forskellen i temperatur på den ene og den anden side - altså proportional med temperaturforskellen. Samtidig må den være invers proportional med en form for varmemodstand, der er i væggen.


Skriv et svar til: varmestrømmen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.